Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A kocsonya
  2023-12-17 11:16:55, vasárnap
 
  A kocsonya egy hagyományos magyar étel, amely bőrös, csontos sertéshúsból, zöldségekből és fűszerekből készül. A kocsonya nemcsak finom, de egészséges is, hiszen számos jótékony hatással rendelkezik a szervezetre. Íme, tíz ok, amiért érdemes kocsonyát fogyasztani:

KOLLAGÉN:

1,A kocsonya gazdag kollagénben, ami a porcok, kötőszövetek, bőr, haj és köröm fontos építőanyaga. A kollagén segíti a sebgyógyulást, a bőr rugalmasságát és feszességét, valamint az ízületek egészségét.
FEHÉRJE:

2,A kocsonya fehérjében is bővelkedik, ami az izmok növekedéséhez és regenerálódásához szükséges. A fehérje hozzájárul a jóllakottság érzéséhez és a vércukorszint stabilizálásához is!
AMINÓSAV:


3,A kocsonya tartalmaz többféle aminosavat, amelyek szerepet játszanak az anyagcsere folyamatokban, az immunrendszer erősítésében, a hormontermelésben és az agyműködésben. Ilyen aminosavak például a glicin, a lizin, az arginin és a prolin.

4,A kocsonya fogyasztása javítja az emésztést, mivel a kollagén és a glicin segíti a gyomor- és bélrendszer nyálkahártyájának védelmét és gyógyulását. A kocsonya enyhe hashajtó hatású is, így segít a székrekedés megelőzésében.
GYULLADÁSCSÖKENTŐ:

5,A kocsonya csökkenti a gyulladást, mivel a glicin és az arginin gátolja a gyulladást kiváltó anyagok termelődését. A gyulladás csökkentése hozzájárul a krónikus betegségek megelőzéséhez és a fájdalom enyhítéséhez.
MÉREGTELENÍT:

6,A kocsonya segít a méregtelenítésben, mivel a glicin elősegíti a máj működését és a káros anyagok lebontását. A glicin szintén részt vesz a glutation nevű antioxidáns termelődésében, ami a szervezet védelmét szolgálja a szabad gyökökkel szemben.
ALVÁS:

7,A kocsonya javítja az alvás minőségét, mivel a glicin nyugtató hatású és segíti az elalvást és a mély alvást. A glicin csökkenti a stresszt, a szorongást és a depressziót is, ami szintén hozzájárul a jobb alváshoz.
ERŐS CSONTOK:

8,A kocsonya erősíti a csontokat, mivel a kollagén és a kalcium együttműködnek a csontok szerkezetének és sűrűségének fenntartásában. A kocsonya megelőzheti a csontritkulást és a csonttöréseket, különösen az idősebb korban.
szív- és érrendszer egészség:

9,A kocsonya támogatja a szív- és érrendszer egészségét, mivel a prolin és az arginin segíti a vérnyomás és a koleszterinszint szabályozását, valamint a vérerek rugalmasságát és tisztaságát. A kocsonya csökkentheti a szívbetegség és az érelmeszesedés kockázatát.
szellemi teljesítmény:

10,A kocsonya fokozza a szellemi teljesítményt, mivel a glicin és a prolin javítja az agy vérellátását, a memóriát, a koncentrációt és a tanulási képességet. A glicin és a prolin szintén védik az agyat az Alzheimer-kór és a Parkinson-kór ellen.

A kocsonya tehát egy igazi szuperétel, amely számos előnnyel jár a szervezet számára. Ha szeretnéd élvezni a kocsonya jótékony hatásait, akkor válassz minőségi alapanyagokat, főzd hosszú ideig, fűszerezd meg jól, és fogyaszd rendszeresen.

Jó étvágyat!





 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia 4.  
Címkék: koleszterinszint, stabilizálásához, csonttöréseket, érelmeszesedés, csontritkulást, együttműködnek, fenntartásában, termelődésében, szerkezetének, szabályozását, folyamatokban, sebgyógyulást, növekedéséhez, agyműködésben, teljesítményt, immunrendszer, koncentrációt, vércukorszint, alapanyagokat, rugalmasságát, megelőzéséhez, megelőzésében, zöldségekből, rendszeresen, termelődését, sertéshúsból, teljesítmény, méregtelenít, erősítésében, csökkentheti, szívbetegség, enyhítéséhez, kötőszövetek, jóllakottság, vérellátását, feszességét, hagyományos magyar, kocsonya nemcsak, kocsonya gazdag, kollagén segíti, ízületek egészségét, kocsonya fehérjében, izmok növekedéséhez, fehérje hozzájárul, jóllakottság érzéséhez, vércukorszint stabilizálásához, kocsonya tartalmaz, anyagcsere folyamatokban, immunrendszer erősítésében, kocsonya fogyasztása, glicin segíti, kocsonya enyhe, ERŐS CSONTOK,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Beney Zsuzsa - Tavasz  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Április 22. a Föld napja,  Föld napja április 22  Föld napja április 22  A világnak égető szüksége van ...  György napra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az udvariasság alapja: önismer...  Sokkal bölcsebb a természet,  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Emberként automatikusan értéke...  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  S a dalok tanulsága  Facebookon kaptam  Két tekintet van  Április 22. a Föld napja,  Minden szülő a lényével nevel.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ünnepelj csak  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fodor Ákos költő,  Volt egy...  Facebookon kaptam  Amit átélünk,  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  A lelki élet nem arról szól, ....  A boldogság ült a világvégén  Az idő elsodorja létezésünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az embernek a társa: hiányzik.  Bizonyos kulturális szint nélk...  Nehezen engedem  A könnyek összegyűjtése  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Gaál Viktor gondolata  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amit átélünk,  Facebookon kaptam  S a dalok tanulsága  Föld napja április 22  Föld napja április 22  A Föld napja  Aki szeret, annak senki sem id...  Messziről jött ember  Jó éjszakát  György napra  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Fodor Ákos költő,  Ma  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Fodor Ákos költő,  Beney Zsuzsa  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gábor Dénes gondolata  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Mindenünk, amink van, amit sze...  Szép estét kedves látogatóimna...  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Szent György nap  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Ma  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Nehezen engedem  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Messziről jött ember  Facebookon kaptam  A könnyek összegyűjtése  Gábor Dénes gondolata 
Bejegyzés Címkék
hagyományos magyar, kocsonya nemcsak, kocsonya gazdag, kollagén segíti, ízületek egészségét, kocsonya fehérjében, izmok növekedéséhez, fehérje hozzájárul, jóllakottság érzéséhez, vércukorszint stabilizálásához, kocsonya tartalmaz, anyagcsere folyamatokban, immunrendszer erősítésében, kocsonya fogyasztása, glicin segíti, kocsonya enyhe, székrekedés megelőzésében, kocsonya csökkenti, arginin gátolja, gyulladást kiváltó, gyulladás csökkentése, krónikus betegségek, fájdalom enyhítéséhez, kocsonya segít, glicin elősegíti, káros anyagok, glicin szintén, glutation nevű, szervezet védelmét, szabad gyökökkel, kocsonya javítja, alvás minőségét, glicin nyugtató, mély alvást, glicin csökkenti, jobb alváshoz, kocsonya erősíti, kalcium együttműködnek, csontok szerkezetének, kocsonya megelőzheti, idősebb korban, kocsonya támogatja, arginin segíti, koleszterinszint szabályozását, vérerek rugalmasságát, kocsonya csökkentheti, érelmeszesedés kockázatát, kocsonya fokozza, szellemi teljesítményt, prolin javítja, tanulási képességet, prolin szintén, kocsonya tehát, igazi szuperétel, szervezet számára, kocsonya jótékony, koleszterinszint, stabilizálásához, csonttöréseket, érelmeszesedés, csontritkulást, együttműködnek, fenntartásában, termelődésében, szerkezetének, szabályozását, folyamatokban, sebgyógyulást, növekedéséhez, agyműködésben, teljesítményt, immunrendszer, koncentrációt, vércukorszint, alapanyagokat, rugalmasságát, megelőzéséhez, megelőzésében, zöldségekből, rendszeresen, termelődését, sertéshúsból, teljesítmény, méregtelenít, erősítésében, csökkentheti, szívbetegség, enyhítéséhez, kötőszövetek, jóllakottság, vérellátását, feszességét, építőanyaga, tisztaságát, megelőzheti, fogyasztani, kollagénben, gyógyulását, bélrendszer, székrekedés, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 75 db bejegyzés
e év: 582 db bejegyzés
Összes: 34593 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5179
  • e Hét: 27469
  • e Hónap: 49736
  • e Év: 182290
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.